ltu logo

ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ

  • header-n1
  • header
  • 05.5
  • 02-1
  • 04.1

Кръжокът по математика към Лесотехническия университет (ЛТУ) развива дейността си повече от 15 години. В работата му със студентите участие са взели почти всички членове на катедра „Математика и физика“ към факултет „Горска промишленост“. Кръжокът има за цел да работи с изявени студенти от всички специалности на университета. Решават се нестандартни задачи по темите, които се изучават в математическите дисциплини по приетите учебни програми в Лесотехническия университет. Провежда се един или два пъти седмично през втория семестър на академичната година. От участниците в кръжока се селектира отборът на ЛТУ за участие в Националната студентска олимпиада по математика (НЦОМ), която се провежда в края на всяка учебна година.

През последните 5 години кръжокът по математика се ръководи от доц. Д. Владева. През същия период в него активно участие са взели студентките Преслава Садинова и Гергана Александрова от специалност „Инженерен дизайн“ и Анита Тодорова от специалност „Ландшафтна архитектура“. Отличните им резултати са видни от тяхното представяне:

  • През 2016 година Преслава Садинова спечели бронзов медал в група Б на НСОМ, организирана от Русенския университет;
  • През 2017 година Анита Тодорова и Гергана Александрова завоюваха за отбора на ЛТУ бронзови медали в група Б на НСОМ, организирана от Пловдивския университет;
  • През 2018 година отборът на ЛТУ се класира на трето място в група В, а индивидуалните участници Анита Тодорова и Преслава Садинова завоюваха 2 бронзови медала и един сребърен медал за Гергана Александрова. Домакин на НСОМ беше Лесотехническия университет. Олимпиадата се проведе в една от учебните студентски бази на университета в с. Юндола (над Велинград).
  • През 2019 година Преслава Садинова и Гергана Александрова от отбора на ЛТУ спечелиха сребърни медали в група Б на НСОМ, организирана от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна.

Snimka 1

 Отборът, представил ЛТУ на НСОМ‘2017

Snimka 2

Връчване на Анита Тодорова бронзов медал на НСОМ‘2018 

Snimka 3

Гергана Александрова, сребърни медали на НСОМ‘2018 и НСОМ‘2019 ибронзов медал на НСОМ‘2017

Snimka 4

Преслава Садинова, сребърен медал на НСОМ‘2019 и бронзови медали на НСОМ‘2016 и НСОМ‘2018

Back to top