ltu logo

ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ

  • header-n1
  • header
  • 05.5
  • 02-1
  • 04.1

На 07 януари 2013 г. бе открит реновиран подлез на територията на район Подуяне в София, реконструиран по идея на млади инженери, завършили Лесотехническия университет, в рамките на обучението им по програма „Учебна компания за студенти” на Джуниър Ачийвмънт България. 


На 08 ноември 2012 г. в Руския културно-информационен център бяха показани иновативни мебели с широко приложение на заключителната конференция по проект "Създаване и развитие на центрове за насърчаване на предприемачеството във висшите училища в България".  


Учебните компании участваха в изложението "Изобретения, технологии, иновации", 2012 на Съюза на изобретателите в България. Всички студенти от получиха дипломи, компанията "Ре-уолк" - сребърън плакет, а Владимир Михайлов и Красимир Савчев - медали.


Национално състезание "Най-добра учебна компания за студенти" 8 юни 2012 г.


Представяне на учебната компания за студенти "InR8"


Центърът за насърчаване на предприемачеството към Лесотехническия университет, организира представянето на учебните помагала “НАРЪЧНИК НА ВЕТЕРИНАРНИЯ ЛЕКАР, СТАРТИРАЩ СОБСТВЕН БИЗНЕС“ и “НАРЪЧНИК НА ПРЕДПРИЕМАЧА В ТРАЙНИТЕ НАСАЖДЕНИЯ“. Събитието се проведе на 18.05.2012 г. (петък) от 16:00 часа в Зала №4 на Университета. 


Центърът за насърчаване на предприемачеството към Лесотехническия университет, организира представянето на учебните помагала “Наръчник на предприемача в рибарството и аквакултурата“ и “Предприемачество при оползотворяване на недървесните горски продукти“. Събитието се проведе на 13.12.2011 г. (вторник) от 14 часа в Зала 115 на Университета.


Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов връчи на 18.04.2011 година оборудване на пет стартиращи фирми на студенти от Лесотехническия университет. Техниката е закупена със средства от Фонда за стимулиране на предприемачеството, създаден във висшето училище по проект на МИЕТ в помощ на студенти с прохождащ собствен бизнес.

Back to top