ltu logo

ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ

  • header
  • header2
  • header4
  • header3
  • header5

Уважаеми колеги,
В периода 06–12.04.2020 г. се чества Седмица на гората. Тази година официалните събития, с които традиционно отбелязваме професионалния празник на лесовъдите се отлагат. Независимо от това всички, които сме професионално или емоционално свързани с Българската гора, трябва да й отдадем нужната почит и респект. Тя го заслужава. В най-трудните моменти в историята на нашия народ и държава Българската гора е била закрилница, хранилница и упование, давала е сили и надежда за по-добър живот.

Днес отново изживяваме труден период. Надявам се, че въпреки несгодите и проблемите, с които държавата и всеки от нас трябва да се справя, любовта и признателността към Гората, ще ни дадат енергия и вяра в настоящето и близкото бъдеще.

Поклон към всички дали и даващи своя принос за създаването и съхраняването на Нашата гора!

Честит празник!

Доц. Мариус Димитров
Декан на факултет „Горско стопанство“

Факултетът по Горско стопанство и Съюзът на лесовъдите в България обявяват творческа сесия на тема: „Гората и хората – съвременни предизвикателства“. Участието може да бъде в жанр по избор: есе, разказ, очерк, рисунка, стихотворение и т.н.

Най-стойностните работи ще бъдат публикувани във вестник „Гора“.

В конкурса могат да участват всички преподаватели, служители, докторанти и студенти от Лесотехническия университет.

Изпращайте материалите на адреси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Back to top